Coaching

,

Veel mensen komen in hun leven of werk vraagstukken tegen waarvoor ze graag een klankbord willen hebben. Als je vastloopt, in vicieuze cirkels terechtkomt of gewoon niet veel verder komt bij het bereiken van je doelen, kan coaching je (weer) op weg helpen.
Een sparringpartner buiten het eigen netwerk kan prettig zijn, je bent dan vrij om met ‘een buitenstaander’ op een andere manier naar je vragen te kijken. Vreemde ogen dwingen, ze kunnen je een nieuw perspectief aanreiken en samen met jou je eigen functioneren tegen het licht houden.

Intake

Om te onderzoeken of een coachtraject van Sonar T&C bij je past, beginnen we met een intake. In dit gesprek maak je kennis met onze werkwijze. Daarna besluiten zowel jij als de coach of jullie met elkaar verder willen gaan. Uit de intake kan blijken dat een andere aanpak of een andere coach beter past bij je doelen.

Benut wat je in huis hebt

Coaching is naar onze mening bijzonder geschikt voor het vrijmaken van je potentieel. Je bent niet gebaat bij oplossingen, je wilt (weer) toegang tot je eigen potentieel krijgen. Je wilt jouw kwaliteiten ontdekken en gaan inzetten bij het zelf oplossen van je vraagstukken. Je wilt je problemen (weer) als uitdagingen kunnen zien.

Uitvoering: succes bouwt op succes

Ons adagium is: maak het concreet. Geen gesprekken om de gesprekken, maar na iedere sessie heldere afspraken waarmee je aan de slag gaat. Het is de bedoeling dat je oefent in wat je wilt bereiken. Zonder oefening geen kunst. Onze coaches zijn gecertificeerd en nemen zelf ook deel aan intervisie en/of vervolgopleidingen. In onze optiek is blijven leren een belangrijke voorwaarde om anderen coaching en training aan te kunnen bieden.

Duur

Een coachtraject omvat zes gesprekken, waarvan het eerste een intakegesprek is. Het is mogelijk om daarna nog een tweede serie van vijf gesprekken aan te gaan. De doorlooptijd is vier tot ongeveer twaalf maanden (bij twee series). In het begin heb je iedere drie weken een gesprek, aan het einde van het traject kan er meer ruimte tussen twee gesprekken zitten.